Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Gick boken inte att ladda ner? Läs mer under "Elib" i vänstermenyn på bibliotekets hemsida.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för I barnets hjärna
Isbn: 978-91-9775-313-5
Förlag: Riviera förlag
Kategori:
Barn & Ungdom Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: februari 2013

E-bok | 28 dygns lånetid

I barnets hjärna

I sin bok I barnets hjärna ger professorn och barnläkaren Hugo Lagercrantz sina tolv bästa råd till föräldrar. Han beskriver hur hjärnan utvecklas i fosterstadiet, och berättar hur föräldrar och andra kan påverka barn under uppväxten.

Exempelvis är det så att ljud vi inte har fått höra som spädbarn kan bli svåra att uppfatta som vuxna. Syncentrum måste motta synintryck under de första levnadsveckorna, annars kommer barnet inte att kunna se. Och barn som blir gravt understimulerade kan drabbas av hjärndefekter, som syns på magnetröntgen. All stimulans är dessvärre inte positiv, och för mycket tv-tittande under de första två åren kan ge barnet koncentrationssvårigheter senare i livet.

Författaren Hugo Lagercrantz ger oss de senaste medicinska rönen om hur vi formas till dem vi är. Det är en bok för föräldrar och dem som arbetar nära barn, såväl som för den som verkar inom sjukvård och forskning. Boken är en underhållande berättelse om livets magiska början och första år.

Hugo Lagercrantz är professor i barnmedicin vid Karolinska Institutet och överläkare vid Astrid Lindgrens barnsjukhus. Han har stått på barnets sida under hela sin karriär och har gjort kontroversiella uttalanden om att datorspel kan skada hjärnan och att tv-tittande helt bör undvikas för barn under två år.

I barnets hjärna Augustprisnominerades 2005 till årets svenska fackbok. Den har översatts till franska, italienska och ryska. Denna utgåva är reviderad och utökad med mycket nyskrivet material.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone