Jump to content
The library informs: Gick boken inte att ladda ner? Läs mer under "Elib" i vänstermenyn på bibliotekets hemsida.
Cover for Drivkraft - Den överraskande sanningen om vad som motiverar oss
Isbn: 978-91-8938-881-9
Publisher: Bookhouse Editions
Category:
Economics & Business
Accessible since: April 2012

E-book

Drivkraft - Den överraskande sanningen om vad som motiverar oss

Författaren till den kritikerrosade En helt ny värld skriver i sin senaste bok Drivkraft om en förgången tid då företag och organisationer lyckades öka motivationen bland sina medarbetare genom att lova dem mer pengar. Det fungerade hyggligt när det gällde monotona och rutinartade uppgifter.

Men nu är det annorlunda. Huvuddelen av arbetsstyrkan är kunskapsarbetare och ägnar sig åt skapande arbete. Deras motivation kommer alltmer inifrån och att då erbjuda dem bonus kan förvånande nog ge minskad motivation.

Dessa rön har funnits tillgängliga i mer än ett sekel och Pink redogör för experiment och undersökningar som bevisar tesen. Det som mystifierar författaren och sannolikt också hans läsare är att så få organisationer hittills har tagit till sig kunskapen. 

Huvuddelen av västvärldens företag sitter fast i ett förlegat tänkande, säger Daniel Pink. Men nu börjar man ifrågasätta bruket av att dela ut tantiem och bonus till ledande befattningshavare som egentligen är självmotiverande – eller borde var det.

För dem som vill och vågar tillämpa det som vetenskapen för länge sedan slagit fast öppnar sig oanade möjligheter. Det gäller att skapa utrymme för alla som vill vara med att motivera sig själva. Då stärker man sin konkurrenskraft.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone