Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Gick boken inte att ladda ner? Läs mer under "Elib" i vänstermenyn på bibliotekets hemsida.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Ledare och ledarskap - Tio tidlösa perspektiv
Isbn: 978-91-8938-864-2
Förlag: Bookhouse Editions
Kategori:
Psykologi Media & kommunikation
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok | 28 dygns lånetid

Ledare och ledarskap - Tio tidlösa perspektiv

Dessa texter är alla skrivna, häfte för häfte, av en stor amerikansk statsman och tänkare: John W. Gardner. Kanske är de ett slags testamente, en summering av observationer och reflektioner under ett långt liv i politik, näringsliv och ideella organisationer. Gardners tankar verkar inte ha angripits av tidens tand och de har sluppit klåfingriga tyckares omvärderingar. Häftena har tillkommit under två år i mitten på 80-talet och ordvalet känns övervägt, kärnfullt och nästan poetiskt. Som om han tagit sig rejält med tid och njutit av att skriva detta.

Gardner bidrar med en tydlig struktur som gör att texterna kan vara till hjälp och inspiration i en studiecirkel, ett ledningsseminarium eller i en intervju med en blivande ledare eller bara för läsning på egen hand.

John W. Gardner studerade på Stanford University (Ph.D. i psykologi), ledde Carnegie Corporation och Foundation, var Secretary of Health, Education and Welfare, och var styrelsemedlem i många av USA:s främst företag.

Han ägnade hela sitt liv åt att arbeta för det han benämnde "det gemensamma bästa" – The Common Cause och grundade Common Cause, en medborgarnas lobbyingorganisation för det gemensamma bästa. Senare grundade han en ny organisation, Independent Sector, som slår vakt om den ideella non-profit sektorns vitalitet och självständighet. Gardner avled 2002.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone