Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Gick boken inte att ladda ner? Läs mer under "Elib" i vänstermenyn på bibliotekets hemsida.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Barns språkliga dagar
Isbn: 978-91-4404-959-5
Förlag: Studentlitteratur
Kategori:
Pedagogik Psykologi
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok | 28 dygns lånetid

Barns språkliga dagar

I den här boken beskrivs enskilda lågstadiebarns språkliga vardag, vad de talar om, med vilka och på vilket sätt. Barnen har fått en liten mikrofon och en radiosändare på sig, och forskaren har följt dem med radiomottagare, bandspelare och anteckningsblock från morgon till kväll. Vi får i boken följa dem i hemmet på morgonen, under deras väg till skolan, på skolgården, i klassrummet, på fritids och under lekar efter skolans slut.

Detta är en inkännande, berörande och bitvis upprörande skildring av hur en dag kan te sig i ett barns perspektiv och i en språkforskares tolkning. Den visar också hur kvinnors och mäns olika samtalsstilar kan tänkas utvecklas och är därmed också ett nytt bidrag till genusforskningen.

Boken bör läsas av alla som har med barn att göra: föräldrar, lärare och lärarstuderande. Det är en rik källa för språkvetare, etnologer, psykologer och pedagoger.

Läs mer om boken och lyssna på författarens miniföreläsning om språksociologi på www.studentlitteratur.se/barnssprakligadagar


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone