Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Gick boken inte att ladda ner? Läs mer under "Elib" i vänstermenyn på bibliotekets hemsida.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Hjärtats oro
Isbn: 978-91-2709-607-3
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok | 28 dygns lånetid

Hjärtats oro

Natten efter att läkaren och psykoanalytikern Clarence Crafoord satte punkt för sin förra bok drabbades han av en hjärtinfarkt. I Hjärtats oro reflekterar han över de själsliga processer som pågår inom en hjärtpatient: farhågor och dödsångest blandade med drömmar, erotiska fantasier och infantila reaktioner. Kanske är det i denna inre dynamik vi kan finna förklaringen till att tillståndet som sjukskriven för så många blir en identitet i sig.

Hjärtats oro tar upp högst aktuella teman som åldrande, sjukskrivning och rehabilitering. Med en ibland galghumoristisk udd erbjuder författaren funderingar om individens möte med vårdapparaten, men också med sig själv. Boken är både tankeväckande och underhållande för alla som har varit eller kan bli patiener på sjukhus, liksom för alla som arbetar i vårdmiljöer.

Clarence Crafoord är psykoanalytiker och läkare, samt författare till ett tiotal böcker i psykoterapeutiska och psykoanalytiska ämnen. Han sitter i redaktionen för den svenska utgåvan av Freuds Samlade skrifter och för den psykoanalytiska kulturtidskriften Divan.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone