Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Gick boken inte att ladda ner? Läs mer under "Elib" i vänstermenyn på bibliotekets hemsida.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Humanistiskt ledarskap lönar sig
Isbn: 978-91-8804-929-2
Förlag: Eldsjälsförlaget
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: mars 2015

E-bok | 28 dygns lånetid

Humanistiskt ledarskap lönar sig

Hur ska moderna ledare möter de nya kraven - lönsamhet, demokrati, jämställdhet, samverkan, inklusion, transperans och samtidigt blickar mot framtiden?

Det pågår en kamp mellan två olika filosofier i företag, skolor och andra organisationer. Det ena sidan tror på målstyrning, ekonomistyrning och mätningar av diverse slag. Många idag tar sina styrmodeller från det som kallas New Public Management. Den andra sidan menar att man leder med värderingar, tillit och samverkan. 

Denna bok påstår att värderingsstyrning och humanistiskt ledarskap lönar sig och representerar en motbild till NPM. "Människor som mår bra producerar ett bra resultat." Är det chefens uppdrag att se till att så många som möjligt känner tillit, framtidstro och delaktighet i organisationens mål och värderingar?

Boken är en uppföljning av John Steinbergs prisade bok (årets PA bok 2002), Humanistiskt ledarskap. John Steinberg är fil dr och författare till 48 böcker och 30 e-böcker om ledarskap, mentorskap, kommunikation och pedagogik. www.steinberg.se

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone